Nieuws / dinsdag, 30 mei 2023

Stichting BOOR slaat slag met nieuwe vacaturewebsite

Een nieuwe vacaturewebsite voor Stichting BOOR. Waarom nu? De belangrijkste aanleiding is het personeelstekort in het onderwijs. Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam voor in totaal zo’n 75 scholen en 30.000 leerlingen.

Arbeidsmarktcommunicatie

Aan de slag dus met arbeidsmarktcommunicatie! We kunnen het lerarentekort niet in een paar stappen oplossen, maar Stichting BOOR kan wél de vacaturewebsite aanpakken om hun positie in de markt aantrekkelijker te maken. Hier helpen wij natuurlijk graag bij.

Arbeidsmarktcommunicatie is een breed begrip. Tijdens dit project ligt de nadruk op de werving van nieuwe medewerkers en specifiek op de presentatie op de website. We hebben aansluiting gezocht bij de bestaande branding van BOOR, een fris wervend gezicht én een website die de juiste verwachtingen wekt.

Deze website heeft dan ook een ware make-over gekregen. Als werkzoekende ben je op zoek naar een werkplek met leuke collega’s. Op de welkomstpagina maak je gelijk al kennis met een mogelijk toekomstige collega die werkzaam is op een van de BOOR-scholen. Dat maakt het eerste contact met Stichting BOOR direct persoonlijk.

Wegwijzer en verhalen

Als het gaat om de vacatures in het onderwijs zien we door de bomen bijna het bos niet meer. Daarom hebben wij een wegwijzer ontworpen om kandidaten te helpen naar de juiste vacature. Via vijf vragen krijgt de bezoeker van de website een geselecteerd aantal vacatures te zien die bij hem passen. Bijvoorbeeld: ‘Wil je aan de slag op een grote of knusse school?’ of ‘Ben je een avonturier of hou je van stabiliteit?’.

Maar ook mond-tot-mondreclame mag niet vergeten worden. Dit is nog altijd een van de beste vormen van reclame. Deze vorm zou je misschien niet snel op een website verwachten. Maar toch hebben wij dit op een indirecte manier ingezet. Zo inspireren wij kandidaten met verhalen van toekomstige collega’s. Deze persoonlijke verhalen inspireren en creëren een breder beeld van een school.

Nieuwsgierig geworden naar de website? Kijk op werkenbijboor.nl