Nieuws / donderdag, 12 januari 2023

Stichting BOOR – Anders Organiseren in de praktijk

De periodiek ‘Anders Organiseren in de praktijk’ maken wij elk kwartaal voor Stichting BOOR. Hierin staan inspirerende verhalen, portretten van ambassadeurs en praktijkvoorbeelden. Centraal bij Anders Organiseren staat hoe je door zaken anders te organiseren aan de slag kan met het lerarerentekort.

Lerarentekort

Het lerarentekort in het basisonderwijs is één van de redenen waarom scholen druk bezig zijn met ‘Anders Organiseren’. Wij helpen bij de communicatie hierover, zodat scholen op de hoogte zijn van ontwikkelingen en hun voordeel ermee kunnen doen. Een van de manieren hoe wij dat doen is door deze folder te delen.

Bovendien is de vorm van de uitgave deze keer vernieuwd. De uitgave klap je nu op een andere manier open. Eerst werd een kruisvouw gebruikt. Dan wordt de folder twee keer gevouwen, waarvan een keer kruislings. Deze manier van vouwen zie je ook veel bij posters. Nu gebruiken we een luikvouw. Bij een luikvouw worden de linker- en rechterzijdes naar binnen gevouwen. De aanpassing is gedaan, zodat de uitgave zowel in print áls digitaal goed leesbaar is.

In deze editie gaan we dieper in op mensen uit andere sectoren dan het onderwijs die de ambitie hebben om leerkracht te worden. Daarnaast gaat het over leiderschap, projectplannen en wordt er gelinkt naar mooie filmpjes van basisscholen die laten zien hoe zij aan de slag gaan met Anders Organiseren in de praktijk.