Video recruiters werven (Stichting BOOR)

De koepelorganisatie voor onderwijs in Rotterdam en omgeving Stichting BOOR wil recruiters werven. Want door de wildgroei aan vacatures is er (te) veel werk aan de winkel voor hen. Dus zijn er extra handjes nodig. En hoe kun je het beste in beeld brengen wat Stichting BOOR als werkgever te bieden heeft? Juist, in een video! De sterren op het witte doek, recruiters Stefan en Joyce, vertellen wat het vak inhoudt en wat het werken bij BOOR zo leuk maakt. Maar ook het eerlijke verhaal dat het een hectische baan is. Resultaat: perfecte matches.

Onze aanpak

BOOR is en stichting die het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs verzorgt in Rotterdam. En dan hebben we het over ongeveer 75 scholen: zo’n 30.000 leerlingen.

Het valt niet mee om een recruiter te werven. Dus maakten we een video. BOOR wil een specifiek gevoel overbrengen op de potentiële sollicitanten. Door middel van een video willen we de vragen van de BOOR-recruiters in spe beantwoorden. Hoe is het om daar te werken? Welke mensen werken er bij BOOR, pas ik daartussen? En wat ga ik daar nu eigenlijk precies doen? Dat zijn belangrijke dingen om te weten voordat je solliciteert. In twee minuten weet de aankomende BOOR-aanwinst alles over de vacature. Het enthousiasme van de collega’s zorgden ervoor dat de vacature goed ingevuld kon worden!

Wat hebben wij gedaan?

  • Script
  • Draaiboek
  • Concept en idee
  • Productie en montage

“Het is mooi om enthousiasme vast te leggen op bewegend beeld. Dat werd ook tijdens deze klus weer duidelijk.”

Barbara – directeur