Opvallende vacatureteksten

Opvallende vacatureteksten (Stichting BOOR)

Stichting BOOR wil het lerarentekort tegengaan. Hoe? Door het schrijven van opvallende vacatureteksten met originele insteek. Dus niet ‘Word jij onze nieuwe leerkracht?’ maar bijvoorbeeld ‘Altijd al willen werken op een school met een eigen café?’. Zo stijgen de vacatures van BOOR tussen de vele andere vacatures uit.

Onze aanpak

BOOR is dus geen school. Maar wat is BOOR dan wel? Een stichting die het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs verzorgt in Rotterdam. En dan hebben we het over ongeveer 75 scholen: zo’n 30.000 leerlingen.

En waarom klopte BOOR bij ons aan? Het lerarentekort is schrijnend. Er zijn veel meer vacatures dan beschikbare mensen. Vanuit Stichting BOOR de vraag ‘Hoe pakken we het lerarentekort aan?’ Simpel antwoord: vacatures vervullen. Een wat complexere uitvoering: sterke vacatureteksten schrijven om sollicitanten aan te trekken.

Door het schrijven van vacatureteksten die anders dan anders zijn, vallen onze vacatureteksten op bij de geïnteresseerde leerkrachten. Nu de leerkrachten de scholen voor het uitkiezen hebben, is het nog belangrijker om met je vacaturetekst te overtuigen. Maar hoe breng je nu sterk over in een tekst hoe leuk de vacature is? Even een belletje met de directeur die vol passie vertelt over de functie en schrijven maar.

Wat hebben wij gedaan?

  • Interviews
  • Redactie
  • Online oplevering

“Een persoonlijk gesprek met een gepassioneerde directeur is het ideale startpunt voor een vacaturetekst.”

Nathalie – Projectmanager