Nieuws / dinsdag, 27 juli 2021

Discovery Lab 2021 – Online-edities

Door corona kon Discovery Lab op de locatie van de RDM dit jaar helaas niet doorgaan. Een gemiste kans vonden we. Daarom hadden we een mooi alternatief bedacht; een online-editie.

Betrokkenheid vergroten

‘Tijdens de online-editie geven we met een speelse animatievideo voorlichting over de drie kansrijke sectoren zorg. haven en techniek, vertelt Maaike Pauwels, projectmanager. ‘Tussendoor worden vragen gesteld aan de leerlingen om de betrokkenheid te vergroten en interactie te creëren. Via een quiz gaan we met de leerlingen in gesprek over de sector zorg. Maar ook vragen we of ze zelf mensen kennen die in deze sectoren werkzaam zijn en wat zij dan doen. Mooi om te zien dat er dan heel veel handen de lucht in gaan. Zo blijft het onderwerp dicht bij de leerlingen en ontstaat een mooi gesprek.’ Een van de VO-docenten licht daarbij één sector extra toe. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag in de klas met de workshop Haven én met het werkboek van Discovery Lab.

Scholen nog steeds enthousiast

Ook nu het programma is aangepast naar een online-editie zijn de scholen enthousiast. Leerkracht Roland van Straten van de basisschool OBS de Mare: ‘De kinderen vonden het leuk en leerzaam. Ik vond het zeer goed georganiseerd met alle bijbehorende materialen.’ Tot het eind van dit schooljaar staat er nog elke week een online-editie van Discovery Lab gepland. Maaike: ‘Het is ontzettend leuk om te zien hoe flexibel de leerkrachten zijn en moeite ervoor doen om een goede live-verbinding te creëren in de klas. Maar hoe fijn het ook is dat we een alternatief kunnen bieden, volgend schooljaar hopen we weer naar de locatie te kunnen. Echt contact leggen met de leerlingen is toch wel het allerleukst!’

Discovery Lab is een leerzame en leuke oriëntatie op het voortgezet onderwijs in de kansrijke sectoren zorg, water, vervoer, technologie (haven) en techniek voor leerlingen van groep 7 en 8 uit Rotterdam-Zuid. Discovery Lab wordt sinds 2018 georganiseerd door Ware Communicatie in opdracht van NPRZ.