Nieuws / donderdag, 10 november 2022

Obs De Waterlelie – een ‘nieuwe’ school

Het schoolgebouw van obs De Waterlelie heeft een totale metamorfose ondergaan. Door kleurrijke signing en mooie geveldoeken is de school niet meer te missen. De Waterlelie koos voor signing in de vorm van professionele raamstickers.

Signing en geveldoeken

De Waterlelie is een openbare basisschool in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. De school heeft bij ons niet alleen voor de signing en geveldoeken aangeklopt. Wij zijn ook aan de slag gegaan met onder andere een nieuwe huisstijl (inclusief logo) en website.

In het nieuwe logo van De Waterlelie is een waterlelie in de kleuren, groen, blauw en roze afgebeeld. De wens was dat deze kleuren terug zouden komen op de ramen. Tel daar het waterelement van een waterlelie bij op en je krijgt mooie, kleurrijke golven. Om de ramen een nog speelser karakter te geven, is besloten om losse blaadjes boven de golven ’te laten vliegen’. In dezelfde kleuren die terugkomen in het logo. Een mooi geheel zo. Bovendien is ook etsfolie geplakt op ramen. Hier is voor gekozen bij onder andere een open kast die voor het raam staat. Meteen een net, opgeruimd gezicht. Om het plaatje compleet te maken, hangen er twee geveldoeken aan allebei de kanten van de school. Hierop is duidelijk het logo zichtbaar met daarop de naam van de school.

“Je begint met ideeën over hoe het schoolgebouw eruit moet komen te zien. Startpunt: een eerste schets. Stap voor stap zie je het schoolgebouw tot leven komen. Nu alles plakt en hangt, is het een feest om naar te kijken. Als je de straat van de school inrijdt, komt een kleurenexplosie je tegemoet: het frisse ‘nieuwe’ schoolgebouw van obs De Waterlelie“, vertelt Nathalie.