Nieuws / maandag, 27 juni 2022

Discovery Lab 2022 was weer een groot succes!

Sinds 2018 organiseren wij Discovery Lab. Dit doen we samen met NPRZ en 3 scholen: STC – vmbo college, RVC De Hef en Het Zuiderpark College. Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ) focust zich op een nieuw perspectief voor Rotterdam-Zuid. Onderwijs is één van de pijlers. In januari en februari organiseerde we diverse edities (o.a. online) en in mei-juni volgde een nieuwe reeks live op de RDM en IT-Campus. Het was weer een groot succes! 

Wat is Discovery Lab? 

Discovery Lab is een volledig verzorgd programma voor groep 7 en 8. Leerlingen maken kennis met de kansrijke sectoren Techniek, Haven en Zorg. In een carrousel van workshops en een rondleiding door de indrukwekkende RDM- en IT-Campus krijgen leerlingen in een ochtend een indruk van deze sectoren. 

Nieuwe locatie 

Dit jaar werd Discovery Lab op een nieuwe locatie, in de IT-Campus, gegeven. Een prachtige plek in Rotterdam! Deze editie was groep 7 aan de beurt. 
Ware organiseert elk jaar diverse edities van Discovery Lab van a t/m z. De enthousiaste kinderen die deelnemen aan dit prachtige project leren zo weer meer over wat ze later willen worden. 

Na afloop van Discovery Lab vertrekken de leerlingen van de basisscholen met een goed gevulde goodiebag. Daarin zit onder andere het speciaal ontworpen Discovery werkboek en het behaalde certificaat. Het werkboek is het vervolg op de kennismaking met de sectoren Zorg, Haven en Techniek. 

Het werkboek staat boordevol informatie, mooie interviews met mensen die opleidingen volgen of al werkzaam zijn in de sectoren. Daarnaast maken leuke feitjes en funpagina’s het werkboek compleet. 

Deze editie is de eerste editie dat collega’s Merel, Nathalie en Marit Discovery Lab draaien. “Het was goed georganiseerd. Best even spannend zo’n eerste keer. Maar het verliep allemaal soepel. Een leuke eerste editie!”, vertelt Marit.