Nieuws / woensdag, 28 juni 2023

De laatste keer

Het is een feit, de laatste keer Discovery Lab. Maandag 26 juni 2023 heeft Ware Communicatie voor het laatst dit evenement georganiseerd in de Rotterdamse haven. Vijf jaar lang hebben wij de kansrijke sectoren zorg, haven en techniek gepromoot onder duizenden jongeren in Rotterdam-Zuid.

Groep 7 en 8 uit Rotterdam-Zuid

In januari 2018 begon ons Discovery Lab-avontuur. In opdracht van de Gemeente Rotterdam en Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

Voor ons een duidelijke opdracht: een educatief en actief voorlichtingsprogramm opzetten voor leerlingen van groep 7 en 8 uit Rotterdam-Zuid. Een kijkje in de keuken dus. Zo bereiden zij zich goed voor op het voortgezet onderwijs en helpen we ze een handje met welke richting ze op willen.

Haven, techniek en zorg

Het programma bestaat uit een rondleiding met speurtocht over de historische Rotterdamse RDM-Campus. De kinderen kijken hier hun ogen uit. Zo leren ze spelenderwijs nog meer over de locatie en de verschillende technische en havenopleidingen die daar gegeven worden.

Daarnaast volgen ze drie workshops: een bootje maken met afvalmateriaal, een ledbal-lampje maken en de kinderen spelen een zorgspel. Zo leren ze tijdens een ochtend meer over de kansrijke sectoren haven, techniek en zorg.

De kinderen gaan naar huis met een mooie goodiebag, hun knutselwerkjes en een certificaat van deelname dat ze vol trots thuis kunnen laten zien.

Zuiderpark College, RVC De Hef en STC College

Deze opdracht hebben wij niet alleen uitgevoerd. Maar samen met de middelbare scholen Zuiderpark College, RVC De Hef en STC College. Hartelijk dank voor het meehelpen met onder andere het verzorgen van de workshops!

Discovery Lab gaat in de toekomst verder als onderdeel van Techniekhuis010. Het hele programma wordt daar op locatie georganiseerd.