Tips voor effectief en goede LinkedIn-content 

LinkedIn, het platform voor zakelijke connecties en informatie, biedt allerlei kansen om je netwerk uit te breiden. Het delen van waardevolle content op LinkedIn is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid. Dat betekent niet zomaar lukraak wat delen, maar bewust delen. Het maken van een effectieve LinkedIn-post lijkt dan een uitdaging en veel tijd te kosten. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je snel én effectief content kunt creëren voor LinkedIn.

Denk vooruit en maak tijd  

Werp een blik op je agenda en markeer welke momenten geschikt zijn om content te creëren. Heb je een leuke afspraak waar je graag iets over deelt? Zorg dan dat je foto’s maakt om toe te voegen aan je bericht. Zorg ook voor tijd in je agenda om je content uit te gaan werken. Bij LinkedIn kun je ook vooruitplannen. (TIP: Klik op het klokje naast ‘Plaatsen’.) Zo werk je efficiënt.   

Vertel verhalen

Mensen houden van verhalen. Gebruik LinkedIn om zakelijke verhalen te delen die je ervaringen, successen en uitdagingen omvatten. Een goed verhaal raakt en betrekt mensen. Vergeet niet om daarbij je eigen persoonlijkheid en passie hierin te tonen. Schrijf artikelen, deel relevante nieuwsberichten en geef je eigen perspectief op trends in jouw branche. Door waarde toe te voegen aan de discussie, positioneer je jezelf in je eigen vakgebied.  

Maak het visueel

Visuele content, zoals afbeeldingen, video’s en infographics, trekken de aandacht op LinkedIn. Dit maakt je berichten aantrekkelijk of zorgen voor ondersteuning bij een complex verhaal. Let op dat de visuele content past bij jouw merkstijl. 

Zoek de interactie op

LinkedIn is niet alleen een platform voor het plaatsen van content, maar ook voor interactie en betrokkenheid. Reageer op opmerkingen onder berichten, bedank mensen voor het delen van je content en neem deel aan discussies in relevante groepen. 

Gebruik hashtags

Hashtags dragen bij aan de vindbaarheid van je content. Door relevante hashtags toe te voegen aan je berichten vergroot je je bereik. Kijk goed naar welke hashtags populair zijn in jouw branche en voeg deze toe aan de berichten.