Als ondernemer kun je alles! Toch?

Ben jij ondernemer? Dan ben je niet alleen deskundige van jouw product, maar ook verkoper, boekhouder, controller, personeelszaken, leidinggevende, facilitair manager, telefonist, chauffeur… zal ik nog even doorgaan? Het rijtje is eindeloos. Veel ondernemers denken dat ze ‘overal’ verstand van hebben en kunnen daar heel eigenwijs in zijn. En nee, ik ben soms echt niet veel beter. Maar de échte ondernemer weet waar hij/zij goed in is en waar zijn zwakke punten zitten. Wat wil je loslaten én wat wil je onder de knie krijgen. En dus wilde ik graag bijgespijkerd worden als leidinggevende in het MKB. En dat is mij erg goed bevallen, dus deel ik graag deze ervaring met jou.

Een praktische training

Want waar vind je een training die past bij jouw onderneming? Via mijn netwerk kwam ik in aanraking met Kijk op Zaken. Een club van doorgewinterde strategische en praktische HR-professionals, die weten waar ze het over hebben en bovendien zélf ondernemer zijn.

Begin 2017 gingen zij van start met de training ‘Bewust leidinggeven’ en dat leek me wel wat. Een praktijkgerichte training met zes modules voor ondernemers met personeel. Altijd leuk om met andere ondernemers te sparren. En wat bleek, het was ook vooral héél leerzaam. Wat heb ik geleerd?

  • inzicht in mijn rol als leidinggevende (ik ben me meer bewust van mijn rol, voorbeeldfunctie en verantwoordelijkheden)
  • kennis op het gebied van regelgeving en HR (en oh wat heb ik toch een hekel aan procedures, maar wat is het soms nuttig en noodzakelijk)
  • delen en spiegelen met andere ondernemers (heel leerzaam en soms ook hilarisch)
  • praktisch met oefeningen en voorbeelden

Door de training Bewust Leidinggeven in het MKB heb ik een beter beeld gekregen van hoe ik het doe als leidinggevende. Wat zijn mijn krachten en wat zijn mijn valkuilen. Werken aan kennis en praktijk was voor mij heel waardevol. En de investering in tijd en geld was te overzien. Kijk, dat vindt een ondernemer altijd prettig.

De trainers zorgden daarbij voor een open sfeer, zodat we ervaringen konden uitwisselen als ondernemers onder elkaar. Herkenbaar, leerzaam en soms ook erg lachwekkend.

Niet zo eigenwijs

Dus denk nou niet dat jij de wijsheid in pacht hebt en als ondernemer overal verstand van hebt. HR is echt een apart vak én als ondernemer met personeel is het je plicht op zijn minst je kennis bij te spijkeren. En verder vraag ik Kijk op Zaken om mij en mijn team bij te staan waar nodig. Zo doen we allemaal waar we goed in zijn en kan ik me lekker focussen op waar ik goed in ben… samen met een enthousiast team Ware Communicatie runnen.

Kijk voor meer info op www.kijkopzaken.nl en doe de groetjes aan Cobi!