Voorlichtingsprogramma vmbo (NPRZ)

Vraag

NPRZ (Nationaal Programma Rotterdam Zuid) wil de kansrijke sectoren zorg, haven en techniek promoten onder jongeren in Rotterdam-Zuid. In januari 2018 won Ware Communicatie de aanbesteding voor het ontwikkelen van een educatief en actief voorlichtingsprogramma.

Het programma wordt in totaal 48 keer georganiseerd voor ongeveer 1600 leerlingen en is bedoeld om basisschoolkinderen uit groep 8 te interesseren voor een vmbo-opleiding in de zorg, haven en techniek. Deze sectoren bieden veel werkgelegenheid en een goed toekomstperspectief.

Antwoord

Ware Communicatie heeft hiervoor een succesvol programma ontwikkeld, genaamd: ‘Discovery Lab’. Een bus haalt en brengt de kinderen naar hun school. Tijdens het inhoudelijke programma van een dagdeel op de historische RDM-Campus in Rotterdam kunnen de leerlingen zelf kennismaken met deze drie sectoren. Ook krijgen zij een rondleiding met speurtocht door de RDM-Campus, waar ze spelenderwijs nog meer leren over de locatie en de verschillende technische en havenopleidingen die daar gegeven worden. De kinderen gaan naar huis met een mooie goodiebag, hun knutselwerkjes en een certificaat van deelname dat ze vol trots thuis kunnen laten zien.

Naast de organisatie van alle 48 dagdelen, coördineert Ware Communicatie alles achter de schermen voor Discovery Lab. Ware is voorzitter van de stuurgroep en lid van de werkgroep van Discovery Lab. Daarnaast ontvangt Ware de scholen op de dag zelf, doet ze de opbouw, afbouw en het welkomstwoord en de afsluiting van Discovery Lab. Alle middelen zijn in eigen huis ontwikkeld. Voor het zorgen voor voldoende deelnemende basisscholen is een wervingsplan geschreven en uitgevoerd en zijn er speciale digitale tools ontwikkeld om alle aanmeldingen geautomatiseerd te laten verlopen.

Klant:

Discovery Lab

Project:

Organisatie workshops